OCENE PROSVETNIH SLUŽBENIKA O ZADOVOLJSTVU RODITELJA USLUGOM PREDŠKOLSKOG I OSNOVNOG OBRAZOVANJA U SRBIJI

OCENE PROSVETNIH SLUŽBENIKA O ZADOVOLJSTVU RODITELJA USLUGOM PREDŠKOLSKOG I OSNOVNOG OBRAZOVANJA U SRBIJI

Pored istraživanja o zadovoljstvu roditelja javnim uslugama predškolskog i osnovnog obrazovanja u Srbiji, koje je u okviru projekta “Partnerstvom do dobre JAvne uprave“ sprovedeno u periodu od 29. maja do 17. jula 2017. godine, istraživali smo i šta prosvetni službenici misle o zadovoljstvu roditelja ovim uslugama.

Rezultati istraživanja su pokazali da velika većina prosvetnih službenika smatra da predškolske ustanove i škole pružaju izuzetno kvalitetnu uslugu. Više od polovine ispitanih prosvetnih službenika smatra da je roditeljima najvažniji aspekt  prilikom upisa u predškolsku ustanovu odnosno školu upravo kompetentnost i profesionalnost osoblja. Istraživanje je pokazalo i da 92% prosvetnih službenika smatra da proceduru upisa u predškolsku ustanovu roditelji ne smatraju komplikovanom. Takođe, svega 10% njih  smatra da roditelji misle da je procedura upisa u osnovnu školu komplikovana.

Istraživanje je sprovedeno u periodu između 21. i 23. juna na slučajnom  uzorku realizovanom pozivanjem  osnovnih škola  i predškolskih ustanova u Srbiji.

Prezentaciju najzanimljivijih rezultata možete videti ovde.