Elektronska prijava za dečiji dodatak bez odlaska na šalter

Elektronska prijava za dečiji dodatak bez odlaska na šalter

Majke novorođenih beba u Beogradu od danas će moći, bez čekanja i odlaska na šalter, dok su još u porodilištu, elektronskim putem da popune zahtev za roditeljski dodatak i lokalna novčana davanja za sve porodilje, za prvo dete ili za materijalno ugrožene porodilje.

“U Beogradu smo uspostavili uslugu zajedno sa lokalnom samoupravom. Kroz ovaj servis se ne daje samo roditeljski dodatak, već i sva ostala lokalna davanja u slučaju tri lokalne nadoknade za novorođene bebe”, kazala je Brnabić i dodala da je plan da se do kraja septembra ta usluga pusti u porodilištima širom Srbije.

Sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je popunjavanje zahteva besplatno i da se vrši pomoću zdravstvenog radnika još u porodilištu. Stanisavljević je kazala da nadoknada za roditeljski dodatak za prvo dete iznosi 39.504 koja se isplaćuje jednokratno, dok se u 24 mesečne rate isplaćuje dodatak za drugo dete koji iznosi oko 154.000 dinara, za treće 278.000, a za četvrto 370.000.

Pročitaj više na N1.info.