Fali vam jedan papir: Da li smo zadovoljni javnim uslugama?

Loading Events

Fali vam jedan papir: Da li smo zadovoljni javnim uslugama?

29 November 2017

Evropski pokret u Srbiji i Centar za evropske politike organizuju okrugli sto pod nazivom Fali vam jedan papir: Da li smo zadovoljni javnim uslugama? u sredu 29. novembra 2017. godine, sa početkom u 11 časova u Press centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/III).

Na događaju će biti predstavljeni rezultati istraživanja o zadovoljstvu građana javnim uslugama domova zdravlja, izdavanja ličnih dokumenata i upisa dece u osnovne škole i predškolske ustanove, kao i iskustva građana prikupljena preko portala mojauprava.rs u okviru kampanje JA u centru pažnje.

Da li su građani zadovoljni javnom administracijom? Koji su najveći problemi s kojima se susreću u korišćenju najrasprostranjenijih javnih usluga? Koliko dugo čekaju na šalterima i da li im često „fali jedan papir“? Da li znaju koja su njihova prava i kome da se obrate u slučaju da su im ova prava uskraćena? neka su od pitanja koje smo postavili korisnicima javnih usluga širom Srbije tokom proteklih godinu dana.

Istraživanja i kampanja sprovedeni su u okviru dvogodišnjeg projekta „Partnerstvom do dobre javne uprave”, sa ciljem da nadležnim institucijama i donosiocima odluka predstave najčešće i najveće izazove sa kojima se građani i građanke suočavaju prilikom korišćenja javnih usluga, ali i dobre primere i prakse koje treba dalje prenositi i primenjivati.

Projekat sprovode Evropski pokret u Srbiji (EPuS) i Centar za evropske politike (CEP), uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), u saradnji sa još 12 partnerskih organizacija iz različitih gradova i opština u Srbiji. Projekat doprinosi kreiranju i sprovođenju politike u oblasti reforme javne uprave koja više odgovara na potrebe građana i unapredi odgovornost nadležnih institucija za kvalitet usluga koje pružaju građanima.

Pres Centar NUNS-a

  • Address:
    Knez Mihailova 6/III
    Beograd, 11000 Serbia
    + Google Map